Der er ingen tvivl om, at cirkulær økonomi er på dagsordenen mange steder i kommunerne – både som praksis, drevet frem af ildsjæle med gode projekter men også som bredere strategier. Ligeledes er der heller ingen tvivl om, at mange gerne vil dele denne viden og agenda.

I marts måned afholdte CLEAN workshop omkring netværksdannelse og cirkulær økonomi for de fremmødte ved Wasteland-udstillingen i Kolding, hvor der var spækket med gode eksempler fra erhvervsfremmeaktører om, hvordan cirkulær økonomi i stigende grad er omdrejningspunkt for erhvervsudvikling. Lendager Group, Kolding kommune og Trekantområdet Danmark satte med udstillingen fokus på, hvordan cirkulær økonomi kan bidrage til vækst og udvikling ved at stille det filantropiske spørgsmål: Hvad hvis de materialer vi anser som forbrugte, kunne blive til nye smukke produkter, huse og byer?

IMG 2583


Fra CLEAN bidrog Projektchef Lotte Lindgaard Andersen og Projektleder Mads Lauritsen til diskussionen i eftermiddagsworkshoppen, hvor der blev arbejdet med konkrete forslag til, hvordan kommuner og erhvervsorganisationer kan understøtte virksomheder omkring de forretningsmuligheder den cirkulære økonomi giver dem, samt hvordan man gennem netværk og samarbejder kan accelerere væksten og udviklingen i industrien.

CLEAN Green Plan giver mulighed for etablering af virksomhedsnetværk for kommuner og virksomheder med cirkulær økonomi på dagsordenen, hvor erhvervscentre og kommuner har mulighed for at indgå som partner og udbyde netværkene lokalt. Som deltagende kommune i projektet, får du gratis netværksdannelse og screening, og som virksomhed i projektet får du professionel og konkret rådgivning til, at realisere virksomhedens potentiale. Projektet giver mulighed for at få refunderet 50% af udgiften til ekstern rådgivning. Rådgiveren vælges selv, ligesom der selv vælges, hvilket indsatsområde, der skal udarbejdes en plan for.

Kontakt Projektleder Mads Lauritsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / +45 2789 0985 for mere information.