De nyuddannede klimaentreprenører har allerede været på opgave i felten, da de for 40 boligejere i Lunderskov vejledte i håndtering af regnvand på egen grund.

 

I forbindelse med den kommende kloakseparering af Bakken og Kirkevejen i Lunderskov, afholdte Kolding Kommune, BlueKolding og CLEAN et klimaevent for borgerne i området. Her mødte boligejere og klimaentreprenører hinanden i øjenhøjde, hvor de sammen fik en snak omkring, hvordan boligejerne kan udnytte regnvandet som en ressource frem for at se det som et problem. Der er for boligejernes især en økonomisk fordel at hente, da de ved håndtering af regnvandet på egen grund, kan "udtræde for regnvand” fra BlueKoldings kloaksystem, og dermed få tilbagebetalt en del af tilslutningsbidraget for regnvand, hvilket i år udgør 24.393,- kr. pr. ejendom.

 

Lunderskov klimaevent

(t.h. Jens Chr. Latter fra Jens Chr. Multiservice, i midten Lea Hjelholt fra Green Solutions, t.v. boligejer i Lunderskov)

 

Boligejerne udnyttede straks muligheden for ”kvit og frit” at låne en klimaentreprenør med hjem til deres eget hjem for at høre om mulighederne for nedsivning af regnvand og håndtere det på tagareal, terrasse og indkørsel på egen grund i stedet for at aflede det til BlueKoldings regnvandskloak. Samtidig kunne de fremmødte boligejere se demoeksempler på et regnbed, en faskine, et grønt tag, vandgennemtrængelige belægninger samt en opsamlingstønde til regnvand. 

Klimaentreprenøruddannelsen har skabt en platform for et stærkt samarbejde mellem kloakmestre og anlægsgartnere med læring på tværs af deres kompetenceområder. Arrangementet i Lunderskov var netop et godt eksempel på, hvordan dette samarbejde går op i en højere enhed til stor gavn for begge parter – og ikke mindst for boligejerne.

 

Find en klimaentreprenør i dit område på Håndværkerlisten.

Læs også brochuren om kreative løsninger på håndtering af regnvand på egen grund, Har du regnet den ud?

 

   Klimaevent i Lunderskov

(Tove Andersen fra Kjeld Larsen og Søn A/S (t.v.) rådgiver om håndtering af regnvand på egen grund)