Villaen fra 1918 har gennemgået en energirenovering fra kælder til kvist. Udover at blive istandsat med de mest synlige elementer såsom køkken, bad og gulve, har hele husets energiside fået en gennemgang.

For at få hoved og hale i det store projekt allierede familien Larsen sig med en energikonsulent, som gennemgik huset med fokus på mulige energibesparelser.

- Det var en stor hjælp for os at have energikonsulenten på besøg. Vi fik en klar idé om, hvordan vi skulle tage hul på det store projekt og i hvilken rækkefølge, det var mest fornuftigt at få lavet tingene, forklarer boligejer Lene Larsen.

web totalreno kvist

Strib-villa-fr kunde-Lene-Larsen energihndvrker-Tue-Christensen web

Der er som oftest mange energibesparelser at hente i ældre patricervillaer, og familien Larsens hus var ingen undtagelse. I siderne på husets kviste var der slet ingen isolering, blot brædder med puds, så der er ikke noget at sige til, at børnene frøs, når de var på værelserne.

- Det var vigtigt for os at indeklimaet skulle bedres, så vi fik mere komfort ved at være indendøre. Derfor var det en prioritet at se på vores energiforbrug og f.eks. få tjekket tilstanden i husets hulmursisolering, siger Lene Larsen.

Nu er der isoleret i kviste, skunke, under det nye tag og nye vinduer er sat i hele bygningen, så nu er det slut med træk og kulde indendørs.

- Vinduerne var 30 år gamle, og de trængte til en udskiftning. I sådan et stort hus bliver det til meget varmespild gennem mange kvadratmeter vinduer. De nye lavenergivinduer har "varm kant", dvs. de tillader ikke kulde at trænge ind gennem vinduesrammen, forklarer Tue Christensen, tømrer fra A.V. Jeppesen, som står for totalrenoveringen.

Vil du også i gang med energirenovering?
Det er en god idé at starte med et energitjek udført af en lokal energihåndværksmester.
Find din lokale energihåndværksmester her

Strib-villa-efter_web