Et spændende møde i foråret med fynske kommuner, herunder Faaborg-Midtfyn kommune, LOF, Spar Energi, Miljøforum Fyn og CLEAN Grøn Erhvervsvækst, munder nu ud i, at Energistyrelsens rejsehold – bedre kendt som ’Spar Energi’ kommer på workshopturne rundt på Fyn... De sidste brikker er ved at blive lagt til hvordan du, som boligejer, kan få råd og vejledning i øjenhøjde i en vekselvirkning mellem oplæg og workshop.

Konceptet for arrangementet er at boligejeren er sin egen energirådgiver ved hjælp af sparring og forskellige online værktøjer.

På arrangementet vil en energirådgiver fra Energistyrelsens rådgivningsorgan SparEnergi.dk fortælle, hvordan man kan spare på energien i sin bolig. Man vil blandt andet kunne høre om konkrete tiltag, der vil kunne sænke boligens energiforbrug, samt hvilke fordele og ulemper, der kan være ved forskellige løsninger. Deltagerne vil lære, hvad en varmepumpe er, hvordan den fungerer og om den kan sænke udgifterne til opvarmning i netop deres hus.

Arrangementet vil være en kombination af kortere oplæg med konkret information om et emne kombineret med små opgaver og workshops, hvor deltagerne får hjælp til at relatere det til deres egen bolig. Undervejs i arrangementet får deltagerne således hjælp til blandt andet at lave en kortlægning af deres egen bolig, samt får inspiration og hjælp til at vurdere konkrete forbedringsmuligheder til lige netop deres bolig. Der vil både blive fokuseret på boligens klimaskærm, teknik og varmeform, men også på hvilke gode vaner, der helt gratis kan hjælpe med at reducere energiforbruget.

 

Program

LOF Østfyn: Uge 40

LOF Odense: Onsdag d. 11. Oktober, Lumby Skole

LOF Faaborg-Midtfyn: Uge 43

LOF Assens: Uge 44

LOF Nordfyn: Onsdag d. 15. November, Tingstedet, Søndersø

LOF Sydfyn: Sundhøj Energihus

 

Så hold øje med Grøn Erhvervsvækst Facebook side, din lokalavis, LOF’s efterårsprogram.