Hvad gør en boligejer i Faaborg-Midtfyn, hvis man gerne vil have bedre komfort derhjemme? Man går da på biblioteket!

Fra d. 5.-26. oktober er der mulighed for at se udstillingen ”Skru ned for energiforbruget og op for boligkomforten” på Broby, Faaborg og Ringe Bibliotek. Få tips og inspiration omkring dit energiforbrug og en liste over de lokale energihåndværkere, som kan løfte opgaven.

Der er meget du selv kan gøre, for at bo bedre og billigere, hvis du ved, hvor du skal starte. Det er ofte det første skridt på vejen mod bedre komfort i hjemmet gennem en energirenovering, som er det sværeste. Der melder sig en masse spørgsmål på banen: hvad er det bedste for mig og mit hus? Hvordan skal jeg finansiere det? Hvad må jeg selv, og hvad skal jeg have en fagperson til?

Brug de lokale energihåndværkere
Udstillingen kommer omkring disse spørgsmål, og viser dig i hvilken retning du kan tage det første skridt, så du føler dig ordentligt informeret. Du kan tage en brochure med hjem, som går de mest almindelige emner inden for energirenovering igennem. Samtidig får du en liste over de håndværkere i Faaborg-Midtfyn, som er særligt efteruddannet til at se helheden i dit hus, og de muligheder det rummer for en mere energi- og miljøvenlig vej – og hvordan de tiltag kan højne din komfort inden døre. Hvis huset er indrettet på en energieffektiv måde, bliver hele huset sundere. Det giver bedre indeklima, som igen kan påvirke dit helbred i positiv retning.

Mit hus er da fint nok!
Det er der sikkert mange, der synes, men tallene viser et andet billede. Hele 42% af de danske huse er i en dårlig energimæssig tilstand. Men kun 10% af boligejerne mener, at det er deres hus, den er gal med.* Folk accepterer rask væk, at det trækker i nogle rum, at sofaen ikke kan stå under et koldt vindue, at den 30 år gamle isolering i hulmuren for længst er faldet sammen og ikke rigtig isolerer mere. Udstillingen er et lille skridt på vejen mod at inspirere folk til at forbedre deres boliger og forbedre deres egen komfort i hjemmet.

Udstillingen er arrangeret af Faaborg-Midtfyn Kommune, CLEAN Grøn Erhvervsvækst og bibliotekerne i Faaborg-Midtfyn.

*Kilde: Dansk Byggeri: Byggeriets Energianalyse 2015