Fredag den 13. maj kl. 10.30-15.30 kører en energitrailer ind på Axeltorv i Kolding med grønne løsninger til din bolig.

Energirådgiver Johnny Nørremand Andersen fra CLEAN Grøn Erhvervsvækst står klar med gode råd til boligejerne sammen med to lokale energihåndværkere, VVS-installatør Lars Bækmand og tømrermester Finn Vesterholm.

Med sig har de en energitrailer, der samler viden om efterisolering, varmepumper, solceller, finansiering, tilskudsregler mv. på ét sted. Du vil også kunne se og røre energirigtige materialer og intelligente løsninger, f.eks. nye typer isolering. Og der er god grund til at se på, hvordan du bedst investerer i energiforbedringer, og får vendt udgifter til opsparing.

’De penge du betaler for husets energiforbrug kommer aldrig tilbage, men en investering i energiforbedringer gør og samtidig sikrer du den fremtidige værdi på huset’, fortæller Johnny Nørremand.

Investering i boligen betaler sig
Dansk Byggeri vurderer, at gennemsnitlig 40% af alle danske boliger før 1980 er i dårlig energimæssig stand. Men hvert hus og dem, der bor i det, er forskellige, og derfor er potentialet for energiforbedringer også forskelligt.

Derfor er første skridt på vejen, at skabe sig et overblik over sin bolig, og dernæst finde ud af, hvad der bedst kan svare sig. Uanset tilgangen viser undersøgelser fra Energistyrelsen, at boliger med høj energistandard medfører højere salgspris, også når beliggenhed og andre salgs- og boligparametre er taget i betragtning. Rundt regnet er der 40-55.000 kr. værdiforøgelse at hente for hvert trin op af energimærkeskalaen en bolig rykker sig.

For netop at tilbyde borgere i Kolding kommune inspiration og viden om muligheder for grønne løsninger, arrangerer Kolding Kommune, der i samarbejde med CLEAN Grøn Erhvervsvækst en række events med energitraileren. Du kan også møde energitraileren til Kulturnatten i Grøn Søndergade den 26. august og i Trekantområdets Festuge.

Find din lokale energihåndværker fra Kolding på Håndværkerlisten

Kontakt:

Johnny Nørremand Andersen, Energirådgiver, CLEAN Grøn Erhvervsvækst, 2292 0676 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.