CLEAN har netop modtaget 500.000 kr fra Trefors værdipulje til 2 projekter, som giver stor lokal værdi i trekantområdet samt Syddanmark. Den samlede pulje var på 5 mio. kr. og 23 projekter fik tilsagn om finansiering ud af 235 ansøgninger.

Det første projekt er ”Prisværdig Energiadfærd på efterskoler”, som handler om at engagere lærere og serviceteknikere i energiforbrug og god energiledelse, men også at præge eleverne til at være bevidste omkring energiadfærd. På tre særligt engagerede efterskoler gennemføres et pilotprojekt med opsætning af info-skærme, hvor det er muligt at følge energiforbruget fra dag til dag. Samtidigt vil der indgå undervisning og konkurrence mellem efterskolerne i prisværdig energiadfærd. Projektet udføres sammen med det private rådgivningsfirma Transition og tager udgangspunkt i 21 efterskoler i Trefors forsyningsområde i Vejen, Middelfart, Kolding og Vejle. 

Det andet projekt ”Energivejledning i øjenhøjde”, handler om at udstyre vores nye energitrailer med mere teknisk udstyr, således at den kan komme ud og møde boligejere med energivejledning. Boligejeren skal gøres opmærksom på mulighederne med en BedreBolig plan og energirenovering generelt, forhåbentligt leder dette til konkrete energirenoveringsopgaver og dermed lokal vækst. Energitraileren giver de private boligejere muligheden for at se, røre og opleve fremtidens energiløsninger i dag. Projektet er i forvejen støtte af Energistyrelsen, og nu også af Tre-Fors værdipulje. 

IMG 3770 værdipulje

Til venstre: Lotte Lindgaard Andersen, Projektchef i CLEAN. I midten: Rasmus Jakobsen, Direktør og Partner i Transition. Til højre: Casper Mikkelsen, Projektleder i CLEAN.